svg
Close

By K.V. 23/08/2015 In Blog, SEO optimizacija blog

U rezultatima desktop Google pretrage – i tvitovi

Kompanija Google objavila je na svom blogu i Twitter nalogu da će ubuduće u rezultatima desktop Google pretrage zainteresovani dobiti uvid i u tvitove povezane sa traženim pojmom. Evo, dakle, novog izazova za SEO. Optimizacija internet sadržaja za Google svakako će morati, kao i do sada, što pre da uzme u obzir sve novosti iz kompanije vlasnika popularnog pretraživača.

Zvanično saopštenje stiglo je posle najave od pre nekoliko nedelja da se testiranja vrše i da će korisnici desktop računara, ako sve bude u redu, dobiti mogućnost koju već, od maja, imaju korisnici mobilnih uređaja. Rezultati za sve platforme odnose se, za sada, samo na korišćenje verzije pretraživača Google na engleskom jeziku.

Google prikazuje tvitove u glavnoj koloni organskih rezultata pretrage i to samo one za koje smatra da su relevantni. Korisnicima nije potreban Twitter nalog kako bi ih videli i klikom otvorili tvit.

Iz kompanije Google naglašavaju da se relevantnost i rangiranje u pozadini rezultata koji prikazuju tvitove nalazi u kontinuiranom menjanju i usavršavanju i da, za sada, advertajzing komponenta u organske rezultate pretrage nije uključena.

twittergoogle

Na slici iznad može se videti kako izgledaju rezultati desktop Google pretrage sa uključenim tvitovima, uz napomenu da je korisnik ulogovan iz Sjedinjenih Američkih Država. I još jedna napomena – nije neohodno da pojam u pretrazi bude ime osobe ili brenda – tvitovi se prikazuju za sve značajne i aktuelne teme.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button