Vođenje Instagram profila

Vođenje poslovnih Instagram profila - cena

Svaka društvena mreža ima specifičnosti, koje je potrebno dobro poznavati, pratiti aktuelna ažuriranja, promene, akcente. Ni Instagram nije izuzetak, ali ova mreža zaslužuje dodatnu pažnju – njen veoma brz rast popularnosti zahteva obavezno prisustvo vaše kompanije, biznisa, preduzetničke ponude. Ukoliko se ne snalazite dobro sa svim funkcijama Instagrama, što je na našim prostorima još uvek čest slučaj, pozovite nas da se dogovorimo.

Cenovnik održavanja i vođenja vašeg Instagram profila zavisi od tempa postavljanja objava i od toga da li mi odgovaramo na pitanja i komentare posetilaca ili to radi vaš tim. Ali može se reći da se cena na mesečnom nivou kreće od 100 do 200 evra, što je manje od jedne prosečne plate.

Jedna od usluga koju u agenciji Neparno 10 nudimo je vođenje vaših poslovnih profila na Instagramu. Da dodamo odmah – i privatnih, ako za to imate potrebe. Deljenje sadržaja na mreži možemo raditi i zajedno u vaše ime, ukoliko nemate dovoljno vremena da naučite kako da na najbolji način iskoristite ono što Instagram nudi.

Šta je to što Instagram razlikuje od drugih društvenih mreža, i gde vam je stručna pomoć najpotrebnija?

Promotivna kampanja na Instagramu, ukoliko je vodite za firmu, mora da bude u potpunosti usklađena sa karakteristikama ove društvene mreže – Instagram je dominantno vizuelna platforma, namenjena mobilnim uređajima.

Koliko ste dobri u Instagram pričama (Stories)? Ovoj vrsti sadržaja raste popularnost, a za biznis je potrebno da one budu zanimljive, vešto napravljene tako da prenose željenu promotivnu poruku, raznovrsne…

Vođenje poslovnog Instagram profila podrazumeva redovne objave i, pre svega, povremene reklamne kampanje, koje će biti usklađene sa drugim marketing akcijama. Kampanje podrazumevaju stručno praćenje i merenja efekata, a jedan od prvih koraka je Instagram analitika.

U 2017. godini, prvi put je zabeležen nagli pad broja korisnika Fejsbuka i istovremeni rast broja korisnika Instagrama. Važno je naglasiti da je na drugu društvenu mrežu prešla uglavnom mlađa populacija. Ukoliko su tinejdžeri i nove generacije ciljna grupa za vaš biznis, Instagram profil vam je neophodan. Ako to nije slučaj, potrebno je neko vreme pažljivo pratiti vaše potencijalne kupce i korisnike, a zatim uvesti balansirani pristup, sa rasporedom objava na različitim društvenim mrežama.

Kako otvoriti Instagram profil i kako ga optimizovati, šta profil mora da sadrži, kako mu pravilno dati ime, šta je to što Instagram povlači sa Facebook naloga, kako promovisati objavu, koje su osobine biznis video poruke… Ukoliko imate dilemu oko bilo kojeg od navedenih pitanja, potražite savet na vreme.

 
instagram wall
instagram

Održavanje Instagram naloga

Koga pratiti na Instagramu ako imate lični nalog, a koga ako vodite biznis profil? Da li i kome poslati informaciju da ste otvorili profil, koga i kako pozvati da ga prati?

„Pitanje svih pitanja“ koje se najčešće postavlja je – koliko i kojih haštagova koristiti. Haštagovi su prepoznatljiva karakteristika ove društvene mreže, ali upotrebiti ih 30, koliko je maksimalno moguće, zaista se ne preporučuje.

Na čitavom internetu važan je tekstualni sadržaj, čak i na Instagramu, „napravljenom“ za foto i video zapise. Originalni naslov fotografije, koji budi emocije i simpatije, duhovita rečenica, važna poruka upućena pratiocima… veoma su bitni. Najvažnije je da se izdvojite od drugih, od stotina i hiljada drugih, od konkurencije i sličnih. Ukoliko nemate dovoljno vremena ili znanja da se bavite marketing komunikacijom na društvenim mrežama, poverite je nama.

Na Instagramu morate da budete prisutni, da komentarišete i odgovarate na komentare, da lajkujete, delite sadržaje… Neophodno je da pratite sve novosti koje platforma nudi i, posebno, promene u algoritmu. Laicima je to, uglavnom, nepoznat teren, ali za uspeh biznis prezentacije na Instagramu poznavanje algoritma se podrazumeva.

Na vama je da izaberete koju ćete društvenu mrežu, dominantno, koristiti za promociju svog poslovanja, privatne kontakte sa prijateljima, građenje ličnog, ili imidža kompanije.
Ukoliko se dvoumite, pozovite nas da porazgovaramo, ali vašoj pažnji, sasvim sigurno, preporučujemo i Instagram.

social media management
[supsystic-price-table id=8]
Call Now Button