Održavanje web sajtova

Prepustite održavanje web sajta profesionalcima

Kada za vašu kompaniju, za vaše proizvode ili usluge, na internet uspešno postavite sajt, jedan deo posla je završen, a drugi, podjednako ozbiljan, počinje. Održavanje sajta je neophodno baš svima, za sve veb prezentacije i, ukoliko ga poverite osobama koje imaju dovoljno znanja i iskustva, ono ne predstavlja veliki izdatak, a donosi mnogo koristi.

Veb dizajneri, marketing analitičari i SEO stručnjaci u timu Neparno 10 su vam na raspolaganju za sva otvorena pitanja, a zatim, i za akciju. Održavanje sajtova je naš posao. 

odrzavanje web sajta

Šta samo održavanje podrazumeva? Uslovno, podelićemo ga na tri oblasti.

sistemsko održavanje

Sistemsko održavanje

Prva je sistemsko održavanje, o kojem ne treba mnogo da znate. Ukratko, sajt mora da bude dostupan, da se učitavanje stranica odvija brzo i bez prijavljivanja grešaka, da linkovi funkcionišu…   Bilo da su vaše prezentacije statični HTML sajtovi, CMS (oni koji dozvoljavaju da ih korisnik sam ažurira), ili na WordPress platformi, mi pratimo, kontrolišemo i popravljamo brojne procese koji se odvijaju u pozadini. Od izmena u kodu, bezbednosnih intervencija i bekapa podataka, do izmena CMS modula i ažuriranja WordPressa. Paralelno, brinemo i o svim pitanjima vezanim za veb hosting i kontaktiramo provajdera kad se za to ukaže potreba.   

Izmene sadržaja

Izmene u sadržaju sajta su sledeći važan posao. Promene sadržaja podrazumevaju postavljanje fotografija, tekstova i video materijala, ali i dodavanje stranica, izmene u dizajnu i druge složenije poslove vezane za sve ono što posetilac vidi. Svi materijali koji se postavljaju na sajt treba da budu optimizovani u pogledu kvaliteta, kolor profila, veličine… Jedan broj kompanija ove zadatke poverava svojim zaposlenima. Preporučujemo da to činite samo ako ste sasvim sigurni da oni poseduju dovoljno znanja. Mi i to možemo da prekontrolišemo, obučimo ih, ili deo posla koji oni nisu u stanju da obave preuzmemo na sebe. Najjednostavnije je, ipak, da izmene sadržaja u potpunosti prepustite nama.

Radimo izmene na WordPress, ručno kodiranim HTML kao i na sajtovima rađenim u Laravel PHP okruženju.

odrzavanje

Hitne intervencije

Treća vrsta poslova, tesno povezana sa drugom, je unapred dogovoreno intervenisanje u posebnim prilikama. Ako želite da, iz određenih razloga, i u ograničenom vremenskom periodu, privremeno izmenite logo (na primer zbog praznika, jubileja…) ili napravite posebnu stranicu vezanu za marketing kampanju, mi ćemo, u precizno određenim terminima odraditi sve zahtevane izmene. Takođe u skladu sa dogovorenim, u željenom trenutku ćemo vratiti sadržaj na stari, uobičajeni.   

Imajte u vidu da prvi kontakt sa agencijom Neparno 10 može da bude konsalting. Naše dugogodišnje iskustvo omogućava nam da, po pregledu vašeg sajta, savetujemo rešenja, izmene, i obrazložimo ih vašem marketing timu.

U našoj ponudi za održavanje sajtova nalaze se dva modela podrške – rad na sat, kad dođe do problema, poslova koje treba završiti i izmena koje je potrebno napraviti, ili neki od paketa održavanja. Možemo se dogovoriti i o kombinovanom pristupu – da najpre predložimo i uradimo ono što smatramo da je neophodno, a zatim nastavimo sa redovnim održavanjem.

Održavanje sajta tesno je povezano sa SEO optimizacijom. Pozivamo vas da se upoznate i sa ovom, veoma važnom, uslugom koju nudimo.  

Da ponovimo još jednom – kontaktirajte nas ako imate pitanja. Neka vas ne sprečava to što malo znate o načinu na koji veb sajtovi funkcionišu. Mi smo tu da vam objasnimo zbog čega je održavanje sajta važno na vašem putu do uspeha, i šta se dešava ako se izvesni poslovi zanemaruju ili odlažu.  

Call Now Button