svg
Close

Pisanje tekstova za sajtove

Pisanje tekstova za sajt

Kada otvorite ovu stranicu, očekujemo da se na njoj zadržite. I da dobijete informacije koje će vam koristiti. To je svrha web sajta – našeg, vašeg i svakog drugog. Da sadržajem privuče, zaintrigira, ponudi intesantne i pouzdane podatke i navede posetioca da kompaniji ili organizaciji pokloni poverenje. Zatim da se na sajt vrati i proveri šta ima novo, da ga preporuči prijateljima, lično ili na društvenim mrežama.

Da “tekstove niko ne čita”, najčešća je zabluda osoba koje nemaju znanja u oblasti savremenog internet marketinga. U toj zabludi, međutim, postoji i zrno istine. Stotinama puta viđene naslove, dosadne i duge tekstove, kopirane ili nestručno prevedene stranice sa interneta zaista niko ne voli. Ni posetioci, koji će odmah napustiti sajt, ni Google, koji će ga u procesu rangiranja oceniti kao bezvredan.

Vaš sajt je vaš biznis, koji tekst koristi za komunikaciju dvadeset četiri sata dnevno, svakog dana. Zato je tekst jedan od najvažnijih elemenata nastupa u javnosti i on treba da bude napisan stručno, sa punom pažnjom.

pisanje tekstova za sajt

Rešenje nudi web copywriter

Za pisanje originalnih tekstova, sa odabranim komunikacionim porukama, upotrebljava se termin copywriting.

Autor tekstova za sajtove, web copywriter, je osoba koja poseduje znanja i veštine u oblasti marketinga, ali istovremeno prati i najnovije trendove, informacije i preporuke u oblasti internet marketinga i SEO optimizacije. Tekstualni sadržaj na internetu nije tu samo da privuče čitaoce i potencijalne kupce – on je jedan od osnovnih kriterijuma za pozicioniranje sajta u Google pretragama i zato tekstovi za web treba da budu SEO optimizovani.

U oblasti copywritinga, tim Neparno 10 nudi pisanje svih vrsta SEO optimizovanih tekstova za sajtove, pisanje blog tekstova, saopštenja za medije, opisa proizvoda, članaka… Možete nam se obratiti za savet i ukoliko već imate sajt sa tekstovima, a niste sigurni da li su oni dobri.

U okviru SEO optimizacije pišemo meta description tagove i title tagove – kratke tekstove u strukturi sajta, koji pomažu boljem konvertovanju, odnosno većoj poseti čitalaca koji dolaze na sajt sa Google pretraživača.
Gotovo svi web sajtovi sadrže stranicu koja se zove Novosti ili Vesti. Pojedini vlasnici sajtova odlučili su da u okviru sajta imaju blog ili link ka blogu. Veoma je važno da tekstovi koji se tu nalaze budu aktuelni i interesantni. Ukoliko posetioci vide da se ove strane ne ažuriraju, obično pomisle da su i ostale informacije zastarele i da je sajt kao sredstvo komunikacije davno napušten.

Pozivamo vas da nam prepustite brigu o održavanju stranica sajta na kojima objavljujete vesti i imaćete redovno, u dogovorenim terminima, interesantne i korisne novosti za čitaoce u oblasti u kojoj poslujete.

Ne zaboravite da je web sajt i prilika da postignete ono što ne možete štampanim advertajzing materijalima, oglasima na televiziji, bilbordima… Da ostvarite dvosmernu komunikaciju, razmenu mišljenja i ideja i da dodatno angažujete posetioce, postojeće ili potencijalne kupce i korisnike. Tu smo da vam predložimo najbolji način.
I da obavimo ovaj, ili bilo koji drugi web copywriting posao, sa vama, ili umesto vas.

Kontaktirajte nas

Call Now Button