svg
Close

Prebacivanje Fleš sajtova

Flash je nekada bila moćna tehnologija za izradu sajtova. Bilo je moguće da imate animacije, animirane elemente na stranicama, ceo sajt je tada izgledao privlačno i moderno. U klasičnom HTML-u sve to nije bilo moguće. Međutim, move tehnologije su stigle, razvile se u drugom smeru i potisnule flash. 

Autori fleša ga sami napuštaju

Veliki Adobe, firma koja je izmislila fleš tehnologiju, neko vreme se borila da ga unapredi i zadrži ali je 2017. shvatila da je izgubila bitku. Još tada su zvanično objavili da u partnersvu sa Apple, Facebook, Google, Microsoft i Mozilla, pripremju odlazak Flasha u istoriju. Najavili su tada da će u toku 2020. godine prestati sa podrškom u vezi njega, i da on od 2020. neće biti vidljiv u internet pregledačima.

flash prebacivanje sajta

2016. godine 90% flash sadržaja nije bilo vidljivo za sve korisnike

flash u wordpress

Prebacivanje u wordpress ili HTML?

Fleš sajtovi su uglavnom sajtovi sa malim brojem sadržaja, bez online shopa, bloga, ili ostalih komplikovanijih elemenata. U tom slučaju, ukoliko ne želite da se dodaju neke zahtevnije funkcije, najbolje rešenje je prebaciji flash u HTML/CSS web sajt.

Ukoliko ipak imate zahtevnji sajt, sa većim brojem funkcija, moguće je njegovo konvertovanje u WordPress platformu.

Mi ne radimo automatsku konverziju

Iako postoje alati koji automatski konvertuju flash u HTML, mi ih ne koristimo. Flash je ipak pravljen pre današnjih smart telefona, za drugačije ekrane i browsere, i kada se prebaci u par klikova u HTML softverom, ipak će biti dosta elemenata koji neće funkcionisati kako treba. Zato mi prilikom prebacivanja, zapravo radimo potpuno nov web sajt, samo po uzoru na stari u smislu dizajna i organizacije stranica, unutrašnje hijerarhije, … Proveravamo svaki elemenat i kodiramo ručno jer se ovaj način prebacivanja dugoročno pokazao kao najsigurnije rešenje.

kreativni brend korporacije

Ako flash ide u istoriju, ne dozvolite da se to desi i sa vašim sajtom

Call Now Button