svg
Close

REDIZAJN WEB SAJTOVA

Pre nego što donesete odluku o redizajnu sajta, trebalo bi da znate da je proces koji otpočinjete složen i ozbiljan. Redizajn sajtova je usluga koju agencija Neparno 10 nudi uz obimne pripreme, učešće višečlanog stručnog tima, i stalne konsultacije sa vlasnikom sajta, kako bi se postigao maksimalan rezultat – rast posećenosti, dobre reputacije, imidža i profita vlasnika, i otklonile zamke i problemi koje redizajn mogu da prate.

Pokušaćemo da vam, ukratko, objasnimo zbog čega je pravilan redizajn sajta važan, i opišemo poslove koje treba obaviti.

Analiza postojećeg sajta

Prvi zadatak je da, zajedno sa vama, detaljno pregledamo i procenimo postojeći sajt. Za neke postupke ste nam neophodni, a druge ćemo obaviti sami. Cilj ove preliminarne faze u redizajniranju je da saznamo realnu poziciju, stanje i probleme u veb prezentaciji koju imate. 

Performanse sajta, njegovu unutrašnju strukturu, pozicioniranje, dobra i loša rešenja koja su primenjena, probleme i uspešnost na internetu – utvrdiće naši stručnjaci. Za vas ćemo imati sasvim konkretna pitanja – čime ste zadovoljni, a čime ne, kako zamišljate budući sajt i šta on treba da postigne. Idealno bi bilo da dobijemo što više podataka o vašem biznisu, kupcima, korisnicima… Na taj način ćemo napraviti izmene na sajtu koje će biti u potpunosti u duhu vašeg poslovanja. 

wordpress sajt
nov vizuelni identitet firme

rad na redizajnu

Sledeći korak je upoznavanje sa vašim kapacitetima i podela posla. Agencija Neparno 10 nudi usluge pisanja SEO optimizovanih tekstova, marketing analize i sugestija, obrade fotografija i video materijala, organizovanja foto i video snimanja… Sve novo na sajtu, kad je sadržaj u pitanju, možete nam dostaviti vi ili, ako nemate mogućnosti, dozvoliti da to uradimo mi.                   

Pošto posao izmena u velikoj meri završimo, naravno offline, prezentovaćemo vam i obrazložiti naše predloge. Sve je, zatim, podložno izmenama i usaglašavanju. Imaćete sasvim dovoljno vremena i prilike da iznesete svoje mišljenje i da zajedno napravimo finalnu verziju. Iz iskustva znamo da je glavna stranica (homepage) najvažnija i na njoj ćemo se, sigurno, zadržati najduže.  

nadograđen identitet brenda

Redizajn sajtova može podrazumevati manje ili veće zahvate, ali uvek je to više od proste izmene sadržaja. Imajte u vidu da ključnim elementima dizajna treba da ostanete dosledni. Vaš brend, verovatno, već ima svoj identitet, koji samo treba obogatiti i nadograditi. Posetioci sajta nikako ne smeju biti dovedeni u nedoumicu da li je to i dalje ista kompanija, odnosno prezentacija. Vaša poruka, koju prenosite redizajnom, je da su kupci na pravom mestu, ali da otpočinjete novu i lepšu fazu poslovanja, usklađenu sa njihovim željama i potrebama. Da li ćete to preneti bojom, oblicima, rasporedom grafičkih elementata, tekstom i tipografijom… odlučićete sami, uz stručne predloge naših dizajnera.   

kreativni brend korporacije

Posle usaglašavanja finalne verzije, ostala su dva važna posla – testiranje redizajniranog sajta, koje obavljamo mi, i dogovor o vremenu objavljivanja. Testiranje omogućava da se urade sitna doterivanja i otklone eventualni propusti. Postavljen sajt trebalo bi da funkcioniše besprekorno, pošto će mu biti posvećena dodatna pažnja. Vi ćete, sigurno, uz uvažavanje svih okolnosti, odabrati najbolje vreme za pojavljivanje novog sajta i njegovu promociju, odnosno obaveštavanje korisnika, uz poziv da ga posete.

Predlažemo da i posle objavljivanja sajta ostanemo u kontaktu, pratimo pokazatelje i reakcije i, eventualno, napravimo još neka poboljšanja.  

Redizajn sajtova je posao koji se, obično, shvata nedovoljno ozbiljno. Profesionalni pristup koji vam nudimo sadrži sve napred navedeno, i mnogo toga još. Ugovor sa agencijom podrazumeva čuvanje poslovne tajne, i rad po najvišim standardima. Iza nas je dugogodišnje iskustvo u veb dizajnu, poslovima SEO optimizacije, marketingu, održavanju sajtova, na desetine zadovoljnih klijenata, a vaš uspeh sa poboljšanim, redizajniranim sajtom, je i naš uspeh.       

Zastareli dizajn je kao namršteni prodavac

Neka vaš prodavac bude nasmešen!

Call Now Button