svg
Close

Tiktok marketing

Tiktok - mreža za mlade

Na mladima svet ostaje! Ako ovu staru narodnu izreku primenimo na TikTok marketing, nećemo pogrešiti. Prateći popularnost i ulogu nove društvene mreže, veliki oglašivači i brendovi krenuli su u akciju. Prvi rezultati su vidljivi, a ekspanzija se tek očekuje.  

 

Veća ulaganja u TikTok marketing Srbija još uvek ne beleži, ali zato smo mi tu. U agenciji Neparno 10 spremni smo da idemo „korak ispred“, analiziramo vaš  potencijalni nastup, a zatim ga i sprovedemo u delo. 

Tiktok marketing Srbija
tiktok kontakt adrese

O Tiktok aplikaciji

TikTok je aplikacija za mobilne uređaje i istoimena društvena mreža zasnovana na njoj. Korisnici dele među sobom, i sa ostatkom sveta, kratke video zapise koji su zabavni, originalni, kreativni. Aplikacija im u tome pomaže tako što nudi mnoštvo filtera, muzičkih dodataka, specijalnih efekata… 

 

Nagli rast popularnosti TikTok beleži već od uvođenja na globalno tržište, 2017. godine. Danas ga, na četrdeset jezika, svakodnevno koristi više stotina miliona vlasnika mobilnih telefona i tableta. Desetine milijardi video pregleda beleži se u toku samo jednog meseca. 

 

Najaktivniji i najveći segment korisnika TikToka su tinejdžeri i mladi, uzrasta od 13 godina do 24 godine, što predstavlja ogroman potencijal za budućnost. Može se očekivati, naime, da i u svojim tridesetim i četrdesetim čitave generacije nastave da koriste TikTok, naviku jednostavne, relaksirajuće i zabavne video komunikacije.   

TikTok u marketing strategiji

Novi kanal obraćanja javnosti prepoznali su promoteri, vlasnici agencija, preduzetnici, marketing timovi velikih kompanija. Imati nalog na TikToku postala je obaveza koju prati niz pravila, formiranih paralelno sa postepenim sticanjem znanja o navikama korisnika. Navodimo samo neka, o kojima bi trebalo razmisliti, uz napomenu da aplikacija ima i svoju biznis varijantu, sa dodatnim karaktersitikama i funkcijama.   

 

Prenošenje poslovne poruke u TikTok video materijalu zahteva multidisciplinarna znanja autora. Poruka može da bude očigledna ili suptilno prikrivena, jednostavna ili komplikovana, ozbiljna ili duhovita, ali snimak ne sme da ima propuste koje će tehnološki obrazovani mladi ljudi oceniti negativno. 

Upotreba haštagova i ključnih reči u TikTok oglašavanju ima važno mesto i trebalo bi poznavati dobro ovu oblast. 

 

TikTok kampanja mora da bude usklađena i povezana sa oglašavanjem na drugim društvenim mrežama, ali najbolje je, ipak, prikazati sebe u donekle neobičnom i opuštenom izdanju. TikTok treba da iskoristiti osobine aplikacije koje drugim kanalima komunikacije nedostaju.   

Mobile World. Colorful PDA Phones with Floral Ornaments. Modern Technology Theme.
organizacija mobilni sajt

O Tiktok aplikaciji

TikTok mreža ima više nivoa komuniciranja – pored lajkova, komentara i šerovanja, tu su izazovi, dueti i drugi načini, koji zahtevaju interaktivnost sa kupcima. Vođenje naloga na TikToku znači angažovanost veću od uobičajene. Pasivnost neće dati željene rezultate.  

Influenser marketing, odnosno promovisanje proizvoda i usluga od strane (u internet zajednici) poznatih ličnosti, već je postao jedno od glavnih obeležja TikTok marketinga. 

Vlasnici velikih brendova i kompanija usvojili su TikTok kao kanal komunikacije. Tim koji stoji iza aplikacije pomaže im otvorenim pozivom – „Ne pravite reklame, pravite TikTokove!„. 

Nama u agenciji Neparno 10 ostaje samo da se trendu pridružimo. 

Pratimo i analiziramo najnovija znanja kako bismo ih primenili, u dogovoru sa vama.  

"Tiktok korisnici otvaraju aplikaciju bar 8 puta dnevno i svaki put je koriste bar 5 minuta."
digiday
Digiday

Tiktok ima drugačiju atmosferu

Ovde prolazi "behind the scenes" materijal, ne ispoliran i udešen.

Call Now Button