svg
Close

By admin 20/07/2015 In Blog, SEO optimizacija blog

Google traži SEO menadžera

Evo prilike i izazova za prave SEO stručnjake. Kompanija Google traži SEO menadžera, ili kako je precizno u oglasu na Google portalu navedeno – “programskog menadžera za optimizaciju za pretraživače”.

SEO menadzer u Google

Google, dakle, traži stručnjaka koji će poboljšati rangiranje kompanije na Google-u? Ovako napisano zvuči gotovo neverovatno. Ipak, posao je složen i u njegovoj osnovi je marketing.

Osoba koja bude primljena sarađivaće u intersektorskim timovima koji povezuju funkcije marketinga, prodaje, razvoja proizvoda, inženjeringa i druge, kako bi se unapredio organski saobraćaja na veb portalima poslodavca i podstakao rast biznisa.

Budući programski menadžer za tehnički SEO tako će, pored razvoja i optimizacije veb sajta, pomoći u oblikovanju bloga i strategije na društvenim mrežama, unaprediti čistoću koda i definisati veb arhitekturu za internacionalne sajtove.

Evo kako je Google definisao poslove koje će obavljati novi član kolektiva i potrebne kvalifikacije.

Odgovornosti:

 • Projektovanje, dizajniranje, razvijanje i održavanje inovativnih, atraktivnih i informativnih sajtova, namenjenih korisnicima širom sveta.
 • Održavanje i razvoj veb koda, kako bi se obezbedio kvalitet, sadržaj i čitljivost od strane pretraživača.
 • Praćenje trendova i novosti u oblastima SEO, pretraživača i internet marketinga i izveštavanje o eventualnim potrebnim promenama.
 • Savetovanje sa saradnicima u oblastima marketinga, proizvoda i inženjerstva, prikupljanje i obrada povratnih informacija kako bi se sprovele najefikasnije tehničke SEO aktivnosti.

Potrebne kvalifikacije:

 • Visoko (BA/BS) obrazovanje u oblasti kompjuterskih nauka, inženjerstva ili odgovarajuće praktično iskustvo.
  Četiri godine iskustva u razvoju veb sajtova i aplikacija sa SQL, HTML5 i XML-om u osnovi.
 • Dve godine SEO iskustva.
 • Iskustvo sa Google App Engine, platformom Google Custom Search, Webmaster alatima i servisom Google Analytics, kao i iskustvo u kreiranju i sprovođenju projektnih planova uz pomoć sistema projekt menadžmenta.
 • Iskustvo u radu sa SEO elementima u pozadini kao što su .htaccess, robots.txt, metapodaci i iskustvo u optimizaciji brzine sajta, kako bi se unapredile njegove performanse.
 • Iskustvo u kvantifikovanju uticaja marketinga i SEO performansi i potpuno razumevanje tehničke optimizacije za pretraživače (mape sajta, crawl budžet, kanonikalizacija…)
 • Znanje jednog ili više sledećih programskih jezika – Java, C/C++, Python.
 • Posedovanje izvanrednih sposobnosti rešavanja problema, analitičkih veština, sposobnosti intenzivnog istraživanja metrike i analitike.

I, da, ne traži se iskustvo u link bildingu.

Ako ste zainteresovani, možete se prijaviti na njihovom sajtu.

Google

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button