svg
Close

By Tamara Rašić 07/09/2023 In Blog

Neaktivni Google nalozi

Google neprestano radi na zaštiti vaših privatnih informacija i osigurava bezbednost vašeg Google naloga primenom unapred instaliranih bezbednosnih zaštita. Njihov cilj je da zaštite vaše privatne informacije i spreče neovlašćene posete vašem nalogu, čak i ako više ne koristite Google usluge.

U skladu sa tim, donose promene u periodu neaktivnosti za Google naloge na dve godine, u okviru svih njihovih proizvoda i usluga. Nalozi koji su neaktivni, kao i svi sadržaji u njima, biće brisani od 1. decembra 2023. godine.

Kako će ove promene uticati na vas?

Ove promene neće uticati na vas osim ako vaš Google nalog ostane neaktivan duže od dve godine ili ukoliko ne upotrebite nalog za pristup bilo kojoj Google usluzi tokom tog vremena. U slučaju da vaš nalog postane neaktivan, bićete obavešteni putem e-maila, kako vašeg, tako i adrese za oporavak (ako su dostupne), pre nego što se preduzmu bilo kakvi koraci. Ovi podsetnici će vam stizati najmanje 8 meseci pre nego što bilo kakva akcija bude preduzeta. Ako se vaš Google nalog izbriše, adresa Gmail naloga više neće biti dostupna za ponovnu upotrebu prilikom kreiranja novog Google naloga.

Kako održati nalog aktivan?

Najjednostavniji način da zadržite aktivan Google nalog je da se prijavite na nalog bar jednom u roku od dve godine. Ako ste se nedavno prijavili na svoj Google nalog u poslednje dve godine, smatraće se da je vaš nalog aktivan i neće biti obrisan.

Ostali načini za održavanje aktivnosti na nalogu uključuju:

  • Čitanje ili slanje e-mailova
  • Korišćenje Google Drive-a
  • Gledanje YouTube videa
  • Deljenje fotografija
  • Preuzimanje aplikacija
  • Korišćenje Google pretrage
  • Korišćenje opcije “Prijavite se putem Google naloga” za prijavu na aplikacije ili usluge trećih strana.

Postoje neka odstupanja od ove politike kao na primer: Google nalog sa YouTube kanalima, videima ili komentarima, zatim nalog koji ima poklon karticu sa novčanim saldom ili nalog koji ima objavljenu aplikaciju, na primer, onaj koji hostuje aplikaciju na Google Play prodavnici.

Google takođe nudi alate za upravljanje vašim Google nalogom i pruža opcije za sigurnosno kopiranje vaših podataka, uključujući mogućnost preuzimanja podataka putem Google Takeout-a, kao i omogućavanje planiranja šta će se dogoditi sa vašim podacima ukoliko ne budete aktivni u određenom periodu vremena, putem Upravnika neaktivnih naloga.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button