svg
Close

By K.V. 04/09/2015 In Blog

Kraj nepopularne prakse mobilnih sajtova

Google je odlučio da od 1. novembra započne na pretraživaču snižavanje pozicija mobilnih sajtova koji koriste reklamne pop-up instalacije.

Sigurno Vam je dobro poznata situacija kada se na mobilnom uređaju, umesto sadržaja koji očekujete, preko celog ekrana pojavi ponuda da instalirate neku aplikaciju. Prema rezultatima interne studije kompanije Google, 69% korisnika ih toliko mrzi da odmah napušta stranu veb sajta. Samo 9% osoba pritisne dugme „get app“ i otpočne instalaciju, a ostali se nalaze negde između dva ekstrema.

iPhone_app

Posle ovakvih rezultata Google je najavio konkretnu akciju. Korisnici Mobile-Friendly testova se obaveštavaju da treba da izbegavaju takve, stručnim jezikom rečeno, intersticijalne reklame. Oni koji se o preporuku ogluše od prvog dana novembra više neće biti smatrani mobile friendly sajtovima. Ovo će, dalje, u velikoj meri uticati i na njihov rang u rezultatima pretrage, imajući u vidu značaj koji Google pridaje sajtovima prilagođenim za mobilne uređaje.

Navedeni potez kompanije Google svakako ima veliki značaj za kreatore advertajzing sadržaja, vlasnike sajtova koji su se do sada služili ovom praksom i druge aktere uključene u posao internet marketinga.

Sa svoje strane, Google se samo trudi da korisnicima interneta pruži zadovoljavajuće iskustvo. „Naše analize pokazuju da je pretraga sa pop-up reklamama koje nude instalacije loša i frustrirajuća, pošto osobe žele da vide sadržaj veb strane“, neumoljiv je Danijel Batgejt (Daniel Bathgate), softver inženjer kompanije.

2 Comments

  • mms November 4, 2015

    fala bogu, bas su dosadni te pop up reklame. Evo bas sada je iskocila jedna. Potrebno ih je poptpuno zabraniti

    Reply
  • Sasa November 5, 2015

    Dobra vest, samo videcemo koliko ce ovo da se postuje.

    Reply

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button