svg
Close

By admin 20/09/2015 In Blog, Drustvene mreze

Birajte cele reči za Twitter nalog

Kada otvarate nalog na Twitteru, a i ostalim društvenim mrežama, vodite računa kada birate korisničko ime (username). Dobra praksa je da username sadrži konkretnu reč, ili skraćenicu koja se lako pamti, i da na taj način olakšate pronalaženje vašeg naloga od strane korisnika, da vas lakše zapamte, da nemate problem kasnije ukoliko reklamirate twitter nalog offline, … Takođe, sada kada je Google napravio dogovor sa Twitterom oko prikazivanja twitova u Google pretrazi, ključna reč ili naziv brenda je plus i za SEO optimizaciju. Izbegavajte “isečeno” korisničko ime.

Twitter ima ograničenje u broju karaktera na 15, i ako ste zamislili korisničko ime koje je duže, nemojte prihvatiti skraćenu verziju.

Recimo, ukoliko imate agenciju za nekretnine, moguće je da kao username ne možete izabrati “vaseimenekretnine” te nemojte uzeti “vaseimenekretni”. Budite kreativni ako je samo “vaseime” zauzeto, dodajte državu ili grad ako radite lokalno, kombinujte “nekretnine” sa skraćenim imenom, osmislite neku varijantu koja nema isečenu reč.

Ograničenje na Twitteru postoji i za Ime i Prezime, uzgred budi rečeno. Tu je limit 20 karaktera.

Evo nekoliko primera ljudi iz marketinga koji nisu ovo uzeli u obzir:

tangbay twitter

zene u marketingu

Kinship marketing korisnicko ime

2 Comments

  • mms December 2, 2015

    hvala na savetu, moje ime i prezime je kratko tako da nisam imao problema sa ovim. Isti savet vazi i za AdWords

    Reply
  • Ljiljana August 14, 2018

    Hvala što ste skrenuli pažnju na ovaj detalj. Do sada nisam smatrala da je korisničko ime bitno ali sada vidim da nije tako.

    Reply

Leave a reply

Call Now Button