svg
Close

By admin 13/01/2023 In Blog, SEO optimizacija blog

Dominantni entitet u SEO-u

Šta je dominantni entitet?

Dominantni entitet u SEO optimizaciji je entitet kojem Google daje prioritet u Google pretrazi. Kada više entiteta deli ime i svaki ima svoj knowledge panel, Google će prikazati samo jedan knowledge panel desno od rezultata. Taj Entitet je Dominantni Entitet.

Google određuje koji je dominantni entitet pomoću algoritamske analize. Postoje tri faktora koje Google algoritmi uzimaju u obzir da bi identifikovali dominantni entitet:

  • Verovatnoća
  • Samopouzdanje
  • Informacije


Primarni faktor u dominaciji entiteta je verovatnoća da korisnik traži taj određeni entitet. Ovo će zavisiti od popularnosti, geo regiona korisnika i imenovanog entiteta, kao i analize interakcije korisnika sa tim SERP-om i analize SERP-ova ekvivalentnih entiteta.

Sekundarna stvar koju treba uzeti u obzir je Google-ovo poverenje u njegovo razumevanje svakog od entiteta sa istim imenom: što je Google sigurniji u svoje razumevanje određenog entiteta, veća je verovatnoća da će on dominirati. U nekim slučajevima čisto samopouzdanje može nadjačati probabilistički aspekt njegove odluke.

Treće, Google će uzeti u obzir količinu informacija u knowledge panelu. Ako su prva dva faktora ista, dominiraće panel znanja bogatiji informacijama.

Sekundarni entiteti

Ostali entiteti nisu nužno odsutni sa desne šine. Kada Google ima dovoljno poverenja i informacija o sekundarnom entitetu, prikazaće Vidi rezultate o… Ovde potencijalno može da prikaže više sekundarnih entiteta.

Dominantni entitet (i zaista sekundarni entiteti) će se često razlikovati u zavisnosti od geo regiona. Ovde je verovatnoća najočiglednija. Gugl izračunava da je verovatnoća da neko u UK traži glumicu ili vajara veća, pa u SERP-u zamenjuje entitete koji su usredsređeni na SAD entitetima koji su usredsređeni na UK sa istim imenom.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button