svg
Close

By admin 18/07/2019 In Blog, SEO optimizacija blog

SEO optimizacija za hotel ili apartman na Zlatiboru

Naša SEO agencija ima klijente iz raznih branši, te između ostalog i iz turizma. Nemamo trenutno nijedan hotel koji se nalazi na Zlatiboru, ali obzirom da je sezona u jeku i mnogi apartmani i hoteli proveravaju i zavise od pozicija na Google, rešili smo da napišemo ovaj tekst. Biće ovo, bar u osnovama, niz praktičnih saveta kako da se probijete na što bolje pozicije u Google organskoj pretrazi ukoliko je ovo vaša niša.

Najpre, sadržaj

Ukoliko imate do desetak soba, napravite za svaku sobu posebnu stranicu. Mnogo slika, po jedan video za svaku od njih, da se u videu lepo vidi sve od ulaska u sobu do izlaska na terasu, kupatila, svih prostorija. Opišite na originalan način sve što gost može da očekuje. Nabrojite šta soba sve sadrži. Pomenite detalje koje niko ne pominje – dužina kreveta (verujte, ima gostiju kojima je i to bitno), širina, koliko je velika terasa, šta se nalazi na njoj, koliko prozora i u kojim prostorijama se nalaze, kakav pogled imate sa terase i prozora, … Da li će gost videti izlazak ili zalazak sunca iz svoje sobe, odnosno na kojoj strani sveta se nalazi soba. Ukoliko nabrajate sve ove i još detalja, moći će da se razlikuje sadržaj od sobe do sobe, od apartmana do apartmana. A takođe, dobićete i takozvane “long tail keywords” izraze koji se malo traže, ali neko ih ipak pretražuje. I za njih ćete biti konkurentniji u pretragama, jer retko ko piše o tome na sajtu.

sadrzaj na sajtu hotela
I ovo može biti SEO sadržaj na sajtu hotela

Ukoliko hotel ima prevelik broj soba za ovu taktiku, onda ih grupišite u nekoliko kategorija, pa za svaku kategoriju soba napravite po stranicu.

Parking – veoma bitan svima koji dolaze kolima. Zato, dajte sve iformacije o njemu. Bio sam u apartmanu koji ima privatni ograđeni parking, sa kapijom koja se zaključava i veoma je siguran. Ali na svom sajtu to nisu pomenuli, napisali su samo “free parking”. Verujem da bi dobili mnogo više gostiju ako bi na sajt stavili informaciju o zaključavanju parkinga okruženog zidovima i metalnom kapijom. A naravno, i za SEO je veliki plus da parking ima svoju stranicu, paragraf teksta, nekoliko slika i video.

Wireless – hoteli pa i apartmani obično stave informaciju da imaju bežični internet. Mešutim, to je sve. Zboh bolje optimizacije, i dužeg sadržaja, dodajte brzinu interneta (download i upload), da li se hvata i kolim kvalitetom i u restoranu, na velikoj hotelskoj terasi, …

Za goste koji dolaze autobusom ili vozom, napravite posebnu stranicu, takođe. Napunite je svim mogućim informacijama – red vožnje, raspored za vreme praznika, cene karata za par najčešćih destinacija, … Objašnjenje kako da dođu od stanice do hotela. Preporuka taksija koji da nazovu. Kad smo već kod toga, pokušajte da se sa nekom lokalnom taksi službom dogovorite da ih preporučite na toj stranici a da oni stave link prema vama na njihov sajt.

Objavite recept za čuvenu zlatiborsku komplet lepinju.

zlatiborska komplet lepinja
zlatiborska komplet lepinja zaslužuje posebnu stranicu na sajtu

Linkovi kao važan deo optimizacije

Kada ste sve na samom sajtu dobro posložili, krenite u izgradnju relevantnih linkova. Evo nekih mesta gde možete probati da dogovorite objavu teksta o vašim apartmanima. Probajte da dobijete i link. Značiće za SEO optimizaciju.

SEO van interneta

Možda zvuči čudno ali i vaan interneta ima aktivnostikoje indirektno utiču na SEO optimizaciju. Ukoliko u hotelu ili ispred apartmana organizujete neku izložbu, mini-sajam, takmičenje, bilo kakvo interesantno dešavanje, to je već vest. Potrudite se da pre događaja mediji saznaju za to. Pozovite ih da se pridruže. Posle događaja im pošaljite kvalitetne fotografije i propratni tekst. Uradite i kratak video. Neki od medija može da objavi vest, gde će se pomenuti vaš objekat. A to i Google vidi. I daje plus prilikom rangiranja.

3 Comments

 • Miko Zlatiborac August 14, 2019

  Treba poslušati ove savete. Hvala što ste ih podelili. . Pozdrav

  Reply
 • Zorana February 10, 2020

  A da li će značiti recimo da se doda neka stranica o tome šta neko može videti na Zlatiboru i okolini? Možda kao vodič do nekih interesantnih mesta. To nije vezano za hotel ali me zanima da li je to dobra ideja za SEO optimizaciju?

  Reply
  • admin February 11, 2020

   Jeste, odlična je ideja. Sve što je korisno za posetioce sajta, biće dobro i za SEO

   Reply

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button