svg
Close

By admin 11/08/2023 In Blog, Drustvene mreze

Razbijanje šablona: Kako zavladati TikTok Univerzumom

TikTok nije samo nova društvena mreža, već i novo sredstvo za izražavanje na internetu. Baš kao što je izum vinil ploča podstakao popularnost dvominutnih singlova, TikTok donosi medije u malim porcijama u prvi plan i kreatori treba da savladaju sve nijanse ovog novog oblika.

To znači da ne možete jednostavno preneti svoje objave sa Facebook-a i Instagrama na TikTok i obrnuto. Iako ćete morati udvostručiti svoje napore na društvenim mrežama, to vam takođe daje dozvolu da eksperimentišete sa novim idejama koje ne biste isprobali na drugim platformama.

Dok je Twitter fokusiran na tekst, a Instagram se vrti oko slika, TikTok se bazira na zvuku i videu. Teško je postići uspeh na TikToku bez interesantnog zvuka i privlačnih vizuala.

Popularni TikTok sadržaji obično se svrstavaju u jednu od dve kategorije: muzika i komedija. Iako postoje ozbiljni sadržaji, većina ljudi koristi TikTok da gleda kratke, ponavljajuće komične klipove ili video zapise (posebno plesne tačke) uz zarazne pesme.

Kao rezultat toga, TikTok je izuzetno neformalna platforma — previše profesionalan ili prodajni pristup neće se dobro svideti vašim gledaocima. Dakle, iako možda održavate veoma profesionalan izgled na Instagramu, verovatno ćete želeti da se malo opustite i budete šaljivi na TikToku.

“The Washington Post” je odličan primer razlike između Instagrama i TikToka. Evo jedne od njihovih nedavnih objava na TikToku:

@washingtonpost A 2020 #ApartmentTour ♬ original sound – We are a newspaper.

Dok je dosledno brendiranje obično od najveće važnosti, ovo je jedan slučaj gde jednostavno ne funkcioniše. Ove dve objave su toliko različite da verovatno ne biste ni pogodili da su od istog brenda, ali veoma dobro funkcionišu na njihovim odgovarajućim platformama.

Ukratko, nemojte se bojati da budete kreativni i izađete iz svoje zone komfora. Kreirajte sadržaj koji uključuje ljude, poput izazova sa brendiranim i neobeleženim (besplatnim/organskim) heštegovima, smešnih video zapisa i kratkih plesnih tačaka.

Ako zaista želite da vaš sadržaj ostane primećen, pobrinite se da ostanete u toku sa najnovijim trendovima na TikToku. To će vam pružiti dobru ideju o popularnim pesmama i efektima, tako da možete “surfovati” talasom sa svojim sadržajem.

Savladavanje TikTok univerzuma ne završava se samo kreiranjem sadržaja. Vođenje TikTok profila takođe zahteva pažnju i strategiju. Redovno objavljivanje novog sadržaja održava vašu prisutnost svežom i aktuelnom. Interakcija sa pratiteljima putem komentara i odgovaranje na njihove poruke doprinosi izgradnji zajednice oko vašeg profila. Praćenje analitike, kao što su broj pregleda, lajkova i deljenja, omogućava vam da shvatite šta funkcioniše najbolje i prilagodite svoj pristup. Kroz doslednost, kreativnost i pažljivo vođenje profila, možete ostvariti dublju vezu sa publikom na TikToku.

Leave a reply

Call Now Button