svg
Close

By admin 10/08/2023 In Blog, SEO optimizacija blog

MOZ pokreće Brand Authority metriku

Vodeća kompanija za SEO i marketinška rešenja, Moz, lansirala je metriku koja je prva na tržištu pod nazivom Brand Authority, omogućavajući poslovnim liderima i trgovcima da mere snagu brenda na mreži na skali od jedan do 100. Shvatajući da se industrija menja i da postoji jasna potreba za načinom za merenje istaknutosti brenda, Mozovi stručnjaci za pretragu i tim proizvoda su se okupili da razviju ovu novu metriku. Koristeći Moz-ove vodeće podatke pretrage u industriji i novi vlasnički algoritam, Brand Authoriti pruža marketinškim stručnjacima kritički uvid u performanse njihovog brenda i potencijalne mogućnosti za rast.

Autoritet brenda — sada dostupan u Moz Pro-u i preko Moz API-ja — čini moć brenda merljivom za trgovce i profesionalce za odnose sa javnošću. Sa Brand Authoriti-om, korisnici mogu da procene svoje marketinške nedostatke kako bi maksimizirali povraćaj ulaganja (ROI), videli pravu vrednost prodajnih izgleda i potencijalnih ciljeva akvizicije i procenili stvarni uticaj medijskih brendova koji preuzimaju njihove priče. Autoritet brenda može pomoći ovim liderima da shvate punu sliku, što će dovesti do efikasnijih strategija i boljih rezultata.

Znamo da su brendovi važni u svetu i na pretraživačima kao što je Google. Sa autoritetom za brendove, konačno možemo da razumemo koliko su oni važni i da iskoristimo tu moć. Autoritet brenda uklanja mahanje rukama i čini koncept brendova konkretnim tako da preduzeća mogu da vide širu sliku svojih sajtova, svojih perspektiva i njihovih marketinških i PR napora. Merenjem pune snage bilo kog brenda, uključujući i vanmrežne uticaje koji su ranije bili van domašaja, korisnici mogu da donose odluke na osnovu informisanosti i ostvare bolje rezultate i veći povraćaj ulaganja.“ — Dr Peter J. Meiers, marketinški stručnjak u Moz-u.

Zajedno sa objavljivanjem ove nove metrike, Moz je objavio listu od 500 najboljih američkih brendova na osnovu Brand Authoriti. Marketinški stručnjaci, SEO i PR profesionalci mogu da koriste ovu listu, zajedno sa novom vizuelizacijom poređenja autoriteta brenda u Moz Pro-u, kako bi poboljšali svoju analizu konkurencije. Ove nove karakteristike obezbeđuju opipljiv način za trgovce da uporede snagu svog brenda u odnosu na konkurenciju.

500 najboljih američkih brendova


U sadašnjem svetu zasnovanom na podacima, veća je verovatnoća da će se preduzeća koja se prilagođavaju potrebama i preferencijama kupaca izdvojiti od konkurencije. Imajući ovo na umu, Moz je razvio Brand Authoriti kako bi nastavio da pruža vodeće SEO alate u industriji kako bi pomogao poslovnim liderima da donose informisane odluke o svojim marketinškim strategijama. Od 2004. godine, Moz — poznat po svojoj metrici Domain Authoriti, najboljem indeksu veza u klasi i podacima o obimu pretrage — je na čelu industrije, dosledno nudeći inovativna rešenja koja pomažu preduzećima da napreduju u digitalnoj eri. Uz duboko razumevanje dinamike tržišta i potreba kupaca, kompanija je izgradila reputaciju za isporuku proizvoda i usluga zasnovanih na rezultatima.

Nova metrika autoriteta brenda ima mogućnost da fundamentalno promeni način na koji trgovci mere uspeh svojih napora. Kvantifikacija brenda je uvek bila izazov za organizacije, ali ova metrika može tačno da odredi koliko su uspešne u uspostavljanju izvrsnosti brenda“, rekao je Ros Simonds, osnivač i izvršni direktor agencije za marketing sadržaja, Fondacije. „Bilo da ste marketinški stručnjak koji planira bilborde ili nadgledate SEO, metrika će podržati vaše poslovno planiranje i sposobnost merenja uticaja.” Najzanimljiviji deo metrike – osim marketinga i SEO optimizacije – je da se može koristiti za određivanje koje organizacije zapravo imaju jarak brenda, a koji brendovi imaju posla.


Metrika autoriteta brenda je zvanično predstavljena na MozCon-u 7. avgusta 2023. Ova metrika se trenutno zasniva na podacima iz SAD. Moz planira da uključi podatke iz dodatnih regiona do 2024. MozCon je godišnja konferencija koju organizuje Moz na kojoj se okupljaju digitalni trgovci i stručnjaci iz industrije kako bi istražili budućnost pretrage, stekli uvid jedni od drugih i povezali se sa kolegama profesionalcima. Govornici MozCon 2023 uključuju Jackie Chu (Uber), Daniel Valsberg (Google), dr Pete Meiers (Moz) i još mnogo toga.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button