svg
Close

By admin 12/06/2020 In biznis, Blog

Potražnja za online kupovinom ozbiljno uvećana

Situacija zbog COVID 19 i vanrednog stanja je izmenila mnoge navike. Kurirske službe su suočene sa znatnim uvećanjem posla jer se sve više kupovina obavlja online. Pogledajmo statistiku o tome šta se u jeku pandemije, a i sada, više traži na Google pretraživaču, vezano za online biznis.

Online prodaja

Termin “online prodaja” u drugoj i trećoj nedelji aprila meseca, bio je tražen kao nikada do sada. Nakon tog perioda, broj pretraga se smanjio, ali je još uvek za nijansu veći nego pre marta ove godine.

Gotovo svi koji su tražili online prodaju, tražili su i “zara online prodaja”. Nešto manje je bilo onih koji su tražili Waikiki online prodaju, a potom i online prodaju guma, cveća, brenda Djak i obuće.

Online kupovina

Kod termina “online kupovina”, pik je bio još veći. Čak 4 puta više je bilo pretraga krajem marta i prve dve nedelje aprila, u odnosu na uobičajeni broj pretraga. Zanimljivo je, inače, da je termin “online kupovina” počeo da se traži više, nešto ranije nego “online prodaja”. Nedelju dana ranije, da budemo precizni.

Ljudi koji su tražili “online kupovina”, uglavnom su tražili i “online kupovina namirnica”, ili su taj izraz kombinovali sa brendovima – Lidl, H&M, DM, Idea, Lilly, Maxi, Zara, Tehnomanija.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button