svg
Close

By admin 15/10/2020 In Blog

Na koliko dugo se može registrovati domen maksimalno?

Firme i pojedinci domen za web sajt najčešće registruju na po godinu dana. I svake godine obnavljaju registraciju. Međutim, nekima je lakše da ne razmišljaju o tome, pa domen registruju i na duži period. na dve, tri godine, 5, ili čak na 10. Ako se odlučite na to, prvo pitanje koje vam pada na pamet je “na koliko dugo mogu registrovati domen”.

Odgovor na ovo pitanje je, kao i najčešće – zavisi. Zavisi od tipa domena koji registrujete. Ako je to .com, net, org ili pak .rs, najduži period za registraciju je 10 godina unapred. To važi i za veliku većinu drugih domena, odnosno, da budemo precizniji – TLD i ccTLD. Međutim, ima država koje ne dozvoljavaju registraciju na ovako dug period za svoje domene.

Danski sajtovi – .dk domen, može se registrovati najduže na 5 godina.

Nemački .de na najduže 2 godine.

A ovih nekoliko država dozvoljavaju registraciju samo na 1 godinu:
Belgija .be
Litvanija .lt
Holandija .nl
Austrija .at
Letonija .lv

2 Comments

 • Bubica October 19, 2020

  Malo je to cimanje da se registruje na 1 god. Svake godine moraš o tome da razmišljaš i to ozbiljno da razmišljaš kako ne bi zaboravio da registruješ i eto problema. Normalno je da se registruješ na 5 ili 10 god. Pa ne možeš se ni probiti sa sajtom za kratko vreme.

  Reply
  • Dragana December 10, 2020

   Jeste cimanje a malo je i neozbiljno. Treba odraditi štošta da bi sajt imao posete. Seo optimizacija je dugotrajan proces, a ako vas nema u pretragama teško da će išta biti od tog sajta.

   Reply

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button