Manje od 10 rezultata na prvoj strani

Manje od 10 rezultata na prvoj strani

Od kako je Google počeo sa prikazivanjem info boksova, karusela, Twitter rezultata i ostalog u rezultatima pretrage, najavljivalo se da će se broj prirodnih rezultata smanjivati. Još jedna stvar o kojoj SEO stručnjaci trebaju da misle, i još teže doći do prve strane ukoliko umesto 10 imate 8 ili 6 mesta za koje se takmičite. Ukoliko nemate ideju da se na prvoj strani pojavite kroz vesti, Twitter ili neki drugi neuobičajeni oblik. Evo dva primera gde se ne prikazuje 10, već manje organskih rezultata.

Ukoliko tražite NHL na Google, dobićete tabelu i raspored utakmica, karusel sa tri vesti, tri tvita, i samo 6 prirodnih rezultata.

NHL Google rezultati

Kada pretražujete NBA, na prvoj Google strani se nalaze rezultati i raspored, vesti, Twitter karusel. Desno se prikazuje boks sa informacijama o NBA ligi. Samo 8 prirodnih, organskih rezultata za koje se ljudi u SEO svetu bore.

NBA Google rezultati

7 thoughts on “Manje od 10 rezultata na prvoj strani

 1. Ljuba

  Seo optimizacija postaje sve komplikovanija. Više firmi koje se bore za manji broj mesta. Zaista treba biti stručnjak da se sve uklopi kako valja.

 2. Prva strana na Google

  Loša vest za vlasnike sajtova, ali i za firme koje se bave pozicioniranjem sajtova. Prva strana ostaje i dalje izazov, ali zaista nije isto ako na prvoj strani u rezultatima organske pretrage dobijete umesto 10, osam ili šest stranica.
  Katastrofa.

 3. Unirent

  NIšta se bitno tu ne menja, posetioci samo preskoče ove nerelevantne rezultate i pređju na drugu stranicu. Vratiće Google stvar na staro, samo je pitanje vremena. Kod komercijalnih ključnih reči, nema ovakvih zapisa, to je znak da se ipak vodi računa

 4. Branko I.

  Nisam mnogo upućen u SEO Optimizaciju ali ovo mi liči na onu našu izreku “koliko para toliko muzike“. Ako google-u lepo platiš bićeš na prvoj strani što je naravno mnogo za većinu koja se bori za prvu stranu.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*
*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button