4 meseca do godinu za SEO – kaže Google

4 meseca do godinu za SEO – kaže Google

Koliko dugo je potrebno da se radi SEO optimizacija kako bi se videli najbolji rezultati? Za koliko možete da me dovedete do prve pozicije? Ovo su najčešća pitanja koja klijenti postavljaju svakom SEO stručnjaku prilikom prvog razgovora. Svako ko je duže u ovom svetu, a ne bavi se spamovanjem i kratkoročnih nedozvoljenim tehnikama, zna da je za kvalitetne rezultate i ozbiljan napredak na Google pretrazi, potrebno vreme. Rad na duže staze postiže najbolje rezultate, bez opasnosti da Google kazni sajt nakon nekog vremena.

4 meseca do godinu za SEO

Pre par dana, sam Google je objavio video o unajmljivanju SEO agencija od strane klijenata / vlasnika sajtova. Maile Ohye is Gugla je, između ostalog, govorila i o ovoj temi. Kao okvirno vreme koje je potrebno za pune rezultate, ako vaša SEO agencija radi kako treba, pomenula je period između 4 meseca do godinu dana. Ovo može da izgleda kao dugo ali obzirom na sve veći broj pretraga i na sve veću konkurenciju, sasvim je razumljivo i na kraju isplativo.

Naše iskustvo se poklapa sa ovim, takođe. Desi se da rast bude ranije, za manje konkurentne reči i izraze, ali za ozbiljno konkurentne ključne reči gde postoji dosta sajtova koji rade SEO aktivno, ovo je neki realni period.

6 thoughts on “4 meseca do godinu za SEO – kaže Google

  1. tesha

    iznenadjuje me to sto je Google objavio ovu informaciju. Bila je strogo cuvana tajna (pitali smo se da li i sam google zna to tacno). Realno, to je to, to je taj period, mozda je nekada potrebno vise, nekada se i ne stigne do prve pozicije a radi se naporno i vise godina. Sve zavisi….

  2. Ivke

    Mnogima to izgelda kao baš dugačak period ali kada sagledamo šta sve utiče na SEO optimizaciju i koliko se često menja algoritam i nije baš tako. Mnogo toga treba uraditi.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*
*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button