svg
Close

By admin 15/09/2023 In Blog, SEO optimizacija blog

Kako prijaviti XML Sitemap u Yandex Webmaster Tools?

Kreirajte Yandex nalog

Prvi korak je kreiranje i registracija naloga na Yandex-u. Da biste započeli, idite na obrazac za registraciju naloga i popunite potrebne detalje. Obrazac za registraciju za Yandex Webmaster alate. Kada završite, izaberite Registruj se. Imajte na umu da će od vas biti zatraženo da unesete broj mobilnog telefona da biste potvrdili svoj identitet i primili kod tekstualne poruke. Kada unesete svoj kod za potvrdu, možete prihvatiti uslove ugovora i završiti proces registracije.

Yandex nalog

Dodajte svoju veb lokaciju na svoj Yandex nalog

Kada završite registraciju naloga, bićete automatski preusmereni na odredišnu stranicu Yandex Webmasters. Kliknite na žuto dugme koje kaže Idi. Sledeći korak je da dodate veb lokaciju za koju ste napravili mapu sajta na svoj Yandex nalog. To možete učiniti klikom na Dodaj sajt. Opcija za dodavanje sajta na nalog Yandex Webmasters tools. Alternativno, takođe možete kliknuti na ikonu + na vrhu ekrana. U polje Adresa lokacije unesite puno ime domena vaše veb lokacije, a zatim izaberite Dodaj. Zatim će biti zatraženo da potvrdite vlasništvo nad veb-sajtom. Objasnićemo ovaj proces u sledećem koraku.

Yandex Webmasters Tools

Ubacite svoj verifikacioni kod

Nakon što dodate URL svoje veb lokacije, trebalo bi da vidite ekran za verifikaciju veb lokacije. Postoje tri opcije za ovu verifikaciju: HTML datoteka, meta oznaka ili DNS zapis. Dakle, skoro isto kao i kod Google Search Console. Sada možete da se vratite na kontrolnu tablu yandex Webmaster Tools i izaberete dugme Proveri u donjem desnom uglu. Ako je sve uspešno, trebalo bi da vidite ekran sa vašim korisničkim imenom. Sada ste spremni da pošaljete svoju mapu sajta.

Yandex meta tag

Pošaljite svoj XML Sitemap

Poslednji korak je da pošaljete svoju XML mapu sajta kako bi pretraživač mogao da počne da popisuje (i rangira) vašu veb lokaciju. Može proći nekoliko dana da vaša Yandex kontrolna tabla počne da generiše i prikazuje korisne podatke. Ali kada bude dovoljno za agregiranje, možete steći neke značajne uvide iz ove analitike. Ali pre nego što se to dogodi, morate da dodate svoju mapu sajta kako bi Yandex mogao da pronađe vaše stranice. Iz levog menija vaše Yandex kontrolne table, idite na Indeksiranje, a zatim datoteke Sitemap. Zatim unesite URL svoje mape sajta i kliknite na dugme Dodaj. U ovom trenutku, vaša mapa sajta će biti uneta u red za obradu. Može potrajati nekoliko dana da se završi, pa zabeležite da biste ga kasnije proverili. I to je to!

sitemap

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button