svg
Close

By admin 28/10/2019 In Blog, Drustvene mreze

Kako da Fejsbuk ne sluša šta pričate?

Sve je veći broj korisnika Fejsbuk ili Instagram aplikacija koji primećuju da su slušani. Naime, ukoliko pored svog pametnog telefona pričate o nekoj firmi koja trenutno daje oglas na Facebooku ili Instagramu, velika je verovatnoća da će se, kada sledeći put otvorite tu aplikaciju, prikazati sponzorisana objava te firme.

Evo par konkretnih primera kada je to primećeno:

Osim reklama, može vam se desiti i sledeće – pričate o nekome, pominjete imena i prezimena, i kada se potom logujete na Fejsbuk, ti ljudi su vam predloženi da ih dodate u prijatelje.

Facebook ovo radi uz vaše dopuštenje. U podešavanjima telefona, na Instagram i Facebook aplikaciji, automatski je dat pristanak za pristup mikrofonu. Ukoliko želite, idite na Settings, pa na aplikaciju, i isključite / onemogućite aplikaciji pristup mikrofonu.

Facebook i Instagram slusaju

2 Comments

  • Zvonko November 10, 2019

    Pri instaliranju svake aplikacije dobijamo upozorenje šta ta aplikacija traži da joj dozvolimo. Običan korisnik nema običaj da to pročita ili smatra to nebitnim. Treba na takve stvari obratiti pažnju, pročitati upozorenje pa onda ili ne instalirati aplikaciju ili kasnije u podešavanjima isključiti pristup ka onome što ne želimo.

    Reply
  • Ivona April 10, 2020

    Slažem se da treba obratiti pažnju kada instaliramo aplikacije. Ali mislim da vodili mi računa ili ne uvek će oni naći način da prate ono što tražimo na internetu.

    Reply

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button