svg
Close

By Tamara Rašić 12/05/2023 In Blog

“Iz izvora širom veba” u Google rezultatima

Google je nedavno predstavio zadivljujuću i informativnu funkciju poznatu kao okvir „Iz izvora širom veba“, koji ima za cilj da poboljša iskustvo pretrage pružajući korisnicima odabrani izbor veb lokacija koje pokrivaju određenu temu. Kada izvršite upit za pretragu, ovaj vizuelno privlačan prikaz mrežne liste pojavljuje se uočljivo na stranici rezultata pretrage, nudeći brzi snimak različitih izvora i njihove pokrivenosti u vezi sa predmetnom temom.

Unutar ovog okvira ćete pronaći niz renomiranih veb lokacija koje su prikazane, a svaka je predstavljena sličicom ili logotipom, uz kratak opis ili isečak sadržaja koji nude. Ovo omogućava korisnicima da steknu uvid u različite perspektive i dostupne izvore o određenoj temi koju su zainteresovani da dalje istražuju.

Ono što ovu funkciju čini još privlačnijom je interaktivna priroda koju nudi. Klikom na određenu veb lokaciju u okviru mreže, možete odmah proširiti taj odeljak da biste otkrili izbor nedavnih priča ili članaka sa tog određenog sajta, koji su svi fokusirani na datu temu. Ovo omogućava korisnicima da dublje uđu u sadržaj koji pruža određeni izvor, dobijajući pristup ažuriranim informacijama i uvidima sa tog određenog veb-sajta.

Google-ova funkcija „Iz izvora širom veba“ ne samo da služi kao zgodan prolaz ka raznim pouzdanim i relevantnim izvorima, već takođe promoviše dobro zaokruženo iskustvo pretrage omogućavajući korisnicima da istražuju različite perspektive, budu informisani i pristupe bogatstvu informacija od raznih izdavača.

Važno je napomenuti da Google kontinuirano usavršava i ažurira svoje funkcije pretrage, tako da se izgled i funkcionalnost ove funkcije mogu vremenom razvijati. Uvek je dobra ideja da proverite zvaničnu Google dokumentaciju ili najave za najtačnije i najaktuelnije informacije u vezi sa njihovim funkcijama pretrage i poboljšanjima.

Alternative za asanu

Kako će ova funkcija uticati na SEO?

Teško je sa sigurnošću predvideti uticaj funkcije „Iz izvora širom veba“ na stopu učestalosti klikova (CTR) veb lokacija navedenih u redovnim Google rezultatima. Međutim, postoji nekoliko potencijalnih scenarija koje treba razmotriti:

Poboljšana vidljivost i kredibilitet: Veb lokacije koje se nalaze u okviru „Iz izvora širom veba“ mogu imati koristi od povećane vidljivosti i kredibiliteta. Ova povećana izloženost mogla bi privući više korisnika da kliknu na njihove liste, što bi potencijalno dovelo do veće stope učestalosti klikova.

Povećana konkurencija: Prisustvo ove funkcije može da uvede više opcija i izvora korisnicima, potencijalno šireći klikove na širi spektar unosa. Ova povećana konkurencija među rezultatima pretrage bi potencijalno mogla da dovede do blagog smanjenja stope učestalosti klikova za veb lokacije navedene u redovnim rezultatima, dok korisnici istražuju odabranu listu unutar funkcije.

Ponašanje i namera korisnika: Uticaj na stopu učestalosti klikova zavisiće i od ponašanja i namere korisnika. Neki korisnici možda više vole da direktno kliknu na veb lokacije navedene u okviru ove funkcije, dok drugi možda radije istražuju različite rezultate pretrage pre nego što donesu odluku. Faktori kao što su uočena relevantnost, kredibilitet i pozicioniranje redovnih rezultata pretrage i dalje mogu da utiču na klikove korisnika.

Na kraju krajeva, efekat na stopu učestalosti klikova će varirati u zavisnosti od specifičnog upita za pretragu, korisničkih preferencija i istaknutosti i pozicioniranja funkcije „Iz izvora širom veba“ na stranici rezultata pretrage. Nadgledanje i analiza učinka organske pretrage vaše veb stranice, zajedno sa prilagođavanjem vaših SEO strategija u skladu sa tim, može vam pomoći da razumete i optimizujete za sve potencijalne promene u stopi učestalosti klikova.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button