svg
Close

By Tamara Rašić 05/05/2023 In Blog, Intervjui

Intervju: Sara Petrović – direktor marketinga u kompaniji Namakom


Sara Petrović je direktor marketinga u kompaniji Namakom, koja je vodeća firma u oblasti izrade korporativnih poklona, brendiranja, izrade uniformi i prodaje HTZ opreme.

Sarini izuzetno precizni odgovori otkriće vam zanimljive marketinške činjenice o ovoj kompaniji u daljem tekstu.

1. Možete li nam reći nešto više o Namakomu kao kompaniji i njenom fokusu na marketinške usluge i podršku?

Namakom je vodeća kompanija u oblasti izrade korporativnih poklona, brendiranja, izrade uniformi i prodaje HTZ opreme. Naš fokus je na pružanju podrške našim klijentima u postizanju njihovih korporativnih ciljeva uz visok nivo personalizacije kako bismo im obezbedili jedinstvenu poziciju u prezentaciji njihovog poslovanja.

2. Kako biste opisali ulogu direktora marketinga u Namakomu? Koje su ključne odgovornosti i zadaci koje obavljate u svom trenutnom položaju?

Uloga direktora marketinga u Namakomu je pre svega osmišljavanje brending kampanja i usmeravanje projektnih timova kako bismo uvek bili za korak ispred u kvalitetu pružanja usluga brendiranja i usmeravanju promo marketinških kampanja. Moji zadaci uključuju planiranje i implementaciju marketinških strategija, istraživanje tržišta, analizu konkurencije i praćenje uspeha kampanja kroz odgovarajuće alate.

3. Koje su ključne strategije koje koristite kako biste osigurali uspeh marketinških kampanja?

Ključne strategije koje koristim u Namakomu su usmerene na personalizaciju i vrhunski kvalitet usluge. Uz to, u Namakomu  koristimo visokokvalitetne proizvode, kreativni dizajn i najmodernije tehnologije kako bismo osigurali uspeh i postavljali nove standarde kao lider u našim fokusnim industrijama. Sa preko 100 000 različitih brendiranih artikala spadamo u kompanije sa najopsežnijim portfoliom brending artikala u ovom delu Evrope. Takođe strategija logistike i nabavke uz pouzdane i dugogodišnje partnere proizvođače omogućavaju nam da besprekorno planiramo i uvek završavamo projekte u dogovorenim rokovima za naše klijente.

4. Kako se Namakom bavi pripremom i izradom promo poklona i na koji način se osigurava da su promo pokloni u skladu sa zahtevima klijenata i marketinškim ciljevima?

Priprema i izrada promo poklona zahteva detaljno planiranje, kreativnost i pažljivo odabranu kvalitetnu opremu. Kompanija Namakom je poznata po tome da ne postoji nemoguće. To smo kroz ovih dvadeset godina rada dokazali nebrojeno puta odgovarajući i na najzahtevnije projekte koje smo uspešno završavali. Adekvatna postavka, planiranje i realizacija svih projekata uz nadzor našeg stručnog tima.

5. Koji su najnoviji trendovi ili prakse u digitalnom marketingu koje ste implementirali kako biste unapredili marketinške aktivnosti Namakoma?

Kao kompanija  stalno  pratimo najnovije trendove i prakse u digitalnom i opstem marketingu kako bismo unapredili naše marketinšku strategiju i povećali efikasnost naših aktivnosti. Jedan od najvažnijih trendova koje smo implementirali je personalizacija. Shvatili smo da naši klijenti žele da se osećaju posebno i da žele da imaju jedinstveno iskustvo. Zato smo razvili personalizovane kampanje koje se fokusiraju na specifične potrebe i interese naših klijenata. Na taj način smo postigli bolju interakciju sa klijentima i povećali angažovanje oko svakog njihovog  brenda.
Drugi trend koji smo implementirali je video marketing. Danas je sve više ljudi zainteresovano za video sadržaj, jer je lakši za konzumiranje i pruža bolje razumevanje proizvoda i usluga. Zato smo počeli da koristimo video snimke na društvenim mrežama, web stranici i drugim platformama kako bismo privukli pažnju naših klijenata i povećali svest o našim mogućnostima. Znamo da su društvene mreže veoma važan kanal za komunikaciju sa klijentima i izgradnju brenda. Zato smo počeli da koristimo različite društvene mreže kako bismo se povezali sa ciljnom publikom i proširili našu prisutnost na internetu.

6. Kako pristupate izazovima i prilagođavate se različitim potrebama klijenata u okviru njihovih marketinških ciljeva?

Svakom klijentu pristupamo individualno i prilagođavamo svoje usluge kako bismo odgovorili njihovim specifičnim zahtevima i ciljevima. Tim stručnjaka i dizajnera zajedno sa mojim marketing sektorom blisko sarađuje sa klijentima kako bi razumeli njihove potrebe i predložili najbolje inovativno rešenje.

7. Koji su ključni pokazatelji uspeha koje pratite i kako koristite ove podatke za dalje unapređenje marketinških strategija?

Ključni pokazatelji uspeha jesu naši klijenti od kojih neki duže od decenije biraju Namakom kao partnera od poverenja. Zadovoljstvo klijenata sa jedne strane i liderska pozicija na tržištu u našim ključnim sferama poslovanja sa druge.

8. Koje su prednosti i jedinstvene karakteristike Namakoma koje ga izdvajaju na tržištu?

Prednosti Namakoma leže u usmerenosti na besprekoran odnos sa klijentima. Svakom našem projektu posvećujem posebnu pažnju, a podrazumevani kvalitet usluge ne sme da izostane. Za to se ceo stručni tim zajedno sa menadžmentom uvek jednako pobrine.

9. Kako se nosite sa promenama i trendovima u marketingu i kako osiguravate da Namakom ostane relevantan i konkurentan na tržištu?

U Namakomu smo uvek u korak sa najnovijim trendovima i praksama u digitalnom marketingu, a implementiramo ih kako bismo unapredili marketinške aktivnosti i osigurali da naši klijenti imaju najbolju moguću promo marketinšku strategiju.

10. Koje su vaše vizije i ciljevi za dalji razvoj marketinških aktivnosti Namakoma i kako planirate da ostvarite te ciljeve?

Naš cilj u Namakomu je da kontinuirano usavršavamo naše proizvode i usluge kako bismo ostali relevantni i konkurentni na tržištu. Radimo sa klijentima iz različitih industrija i prilagođavamo se njihovim specifičnim potrebama kako bismo im pomogli da ostvare svoje poslovne planove.
Naša vizija za dalji razvoj Namakoma je da ostanemo lideri na tržištu korporativnih poklona, brendiranja, izrade uniformi i prodaje HTZ opreme. U toku je ekspanzija na tržište zapadne Evrope, te bismo mogli konstatovati da smo napravili izuzetno značajan iskorak u odnosu na konkurentske kuće.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button