svg
Close

By K.V. 17/02/2015 In Blog, Drustvene mreze

Vreme plaćenih Instagramera dolazi

Nesporan i rastući značaj društvenih mreža u online marketingu potvrđen je u praksi još jednim interesantnim primerom. Netflix, vodeći provajder za on-demand internet streaming sadržaje u Severnoj Americi i delu Evrope objavio je u septembru prošle godine oglas u kojem traži tri Instagramera, koje bi zvanično angažovao. Radno mesto je nazvano Gremaster (Grammaster), a zaposleni bi trebalo da putuju Amerikom i fotografišu lokacije iz popularnih filmova i TV serija za zvanični Netflix-ov Instagram nalog, uz plaćene troškove i nadoknadu od dve hiljade dolara nedeljno. Prijava na konkurs se podnosila, naravno, putem Instagrama, tako što su kandidati morali da prilože tri svoja najbolja rada, kao dokaz kvaliteta.

Ovo ne treba mešati sa vođenjem Instagram profila, gde se firme uključuju na redovnoj bazi. U ovom slučaju usluge su nešto drugačije.

Gremasteri su, dakle, odabrani i poslati na teren. Pored fotografisanja mesta na kojima su napravljeni stari filmski i TV hitovi, oni će učestvovati i u novim snimanjima. Rezultati rada gremastera objavljuju se na posebnoj mapi, a Netflix je pozvao sve koji smatraju da ovoj marketing kampanji mogu da doprinesu da unesu i svoje fotografije. Foto snimku prepoznatljive lokacije iz filma ili TV serije potrebno je dodati hashtag sa naslovom, hashtag #filmedhere i dodati ga na postojeću mapu.

instagramer_01

Instagramer možda uskoro postane novo zanimanje i u Srbiji. Zainteresovani bi trebalo da se pripreme, ili bar detaljnije upoznaju sa mogućnostima Instagrama. Marketing stručnjake odluka Netflix-a poziva da ne zanemare kapacitete ove društvene mreže.

Instagramer_02

One Comment

  • mms June 10, 2015

    OVo je po meni postalo opasno, placati ljude da (zlo)upotrebljavaju drustvene mreze u komercijalne svrhe. Sustina drustvenih mrezza, pa i INstagrama je da korisnici sami site svoje spoznaje, osecaje i iskustva, a ne neki placeni ljudi.

    Reply

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button