Povratak u budućnost i pametni auto

internet stvari osvrt

Odgledao sam danas intervju koji je Nedeljko Kojić uradio sa Zoranom Stanojevićem, za emisiju Svitanje. Odličan intervju o novim tehnologijama i susretanju novinarske profesije sa njima, o odnosu televizije i interneta, mobilnim tehnologijama i razmišljanjima u kom pravcu sve to ide.

U jednom delu razgovora, gospodin Stanojević je naveo primer mogućeg scenarija vezan za internet stvari („internet of things“). Radnja se dešava nekih desetak godina u budućnosti. Vozite pametan auto, na putu ste. Pojavi se problem, sa uljem ili nečim što bi trebalo uskoro da reši mehaničar. Kompjuter koji je deo automobila, traži najbliži auto servis, kontaktira ga, obaveštava o vrsti problema. Majstor u servisu priprema sve što je neophodno i očekuje vas. Auto vas obaveštava o tome, ili čak i ne, već u trenutku kada ste blizi servisa vas obaveštava da svratite do njih. Ili čak i sam skreće sa glavnog puta i odvozi vas u servis. Majstori rešavaju kvar, vi odlazite dalje sa ispravnim autom, svi srećni i zadovoljni.

Obzirom da u emisiji nije bilo osvrta na negativne strane ovakvog razvoja „internet stvari“ i „pametnih tehnologija“, osetio sam potrebu da napišem svoje zapažanje u obliku ovog blog posta. IT je moja profesija ali i hobi, i nešto što volim. Ali pravac u kojem se ide sa pametnim tehologijama i pogotovu sa „internet of things“ mi jednostavno govori da se lako može desiti da se pretera. Vezano za ovu opisanu situaciju, šta ako vozač zna sam da popravi kvar? Ili ako nema para trenutno pa bi odložio popravku za sutra ili za nedelju dana? Šta ako vozač poznaje automehaničara koji nije baš najbliži, niti je usput, ali preferira njega? Šta ako poznaje još boljeg mehaničara koji je možda i najbliži ali ga nema u Google mapama? Gomila drugih situacija je moguća, i mislim da ostavljanje na volju „pametnom“ automobilu ili bilo kojem drugom uređaju nije najpametnije rešenje. Možda ukoliko sve to ostane u formi sugestija korisniku, upozorenja, ali primećuje se da se lagano klizi u to da „pametne stvari“ misle umesto nas, te da se ide ka tome da one u određenoj meri vladaju nama, umesto da mi vladamo njima. Da ne uključujemo sada i povezanost automobila sa vašim bankovnim računom, što će sigurno biti jedna od opcija koja nas čeka, pa da tom servisu i ne moramo da dajemo keš, već će internet sam prebaciti sredstva sa našeg računa na račun servisa.

U jednoj epizodi popularne serije Silicone Valley, opisana je situacija gde pametni driverless auto dovodi u velike neprilike svog putnika. To jeste samo TV serija ali i poziv na oprez. Evo te scene:

I na kraju, da preporučim navedenu emisiju, uz sve pohvale i voditelju i gostu:

2 Comments

  1. Sa ovolikim brojem vozila i stanovnika i trendovima, pitanje je koja generacija će doživeti te pametne tehnologije na pravi način.
    Mada, progres se na da zaustaviti, bilo bi lepo da smo bliže tehnološkoj lokomotivi, ali to sada nije slučaj.

    1. Ne. Pitanje je hoće li uopšte biti nekih generacija, jer ako statistike ne lažu sve nas je manje i sve smo zaostaliji. Kolonija na kvadrat.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

to top