svg
Close

By Tamara Rašić 12/01/2023 In Blog

Q&A i još novih funkcija na Zoom sastancima

Evo kratkog pregleda novih dostupnih funkcija:

Zoom avatari

Da bi sastanci bili fleksibilniji i zabavniji, u kolekciju filtera su dodati avatari. Pored avatara životinja koji su objavljeni prošle godine, avatari su prilagodljivi virtuelni likovi koje možete kreirati i koristiti na svojim sastancima. Sa brojnim kombinacijama personalizacije, možete prikazati „virtuelno vas“ na način koji je originalan i zabavan. Avatari odražavaju vaše pokrete i izraze lica, omogućavajući vam da se dinamično predstavite bez potrebe da budete na video snimku i pružaju zanimljiviju alternativu statičnim slikama profila kako biste uneli više zabave i energije u vaše sastanke.

Avatari su odlični kada:

  1. Ne želite da vas vide kako jedete, ali ipak želite da pokažete da ste prisutni i angažovani.
  2. Želite da predstavite dinamičnije od statične slike profila van kamere.
  3. Tražite zabavne aktivnosti za prijem zaposlenih, vežbe povezivanja tima i ranije svakodnevne sastanke.

Avatari su trenutno dostupni u beta verziji za sve korisnike Zoom-a širom sveta. Kako napreduje u beta verziji, nastaviće da se šire dodatnim crtama lica, frizurama i sa više opcija prilagođavanja prilikom kreiranja vašeg ljudskog avatara.

Šabloni za sastanke

Svi znamo da nije svaki sastanak isti – bilo da se sastajete sa klijentima, dizajnirate proizvode ili sprovodite vežbu izgradnje tima. Različite vrste sastanaka zahtevaju različita podešavanja.

Ali prolazak kroz proces prilagođavanja podešavanja za svaki različiti tip sastanka može oduzeti mnogo vremena. Da biste pojednostavili taj proces, sada možete da kreirate, sačuvate i birate između prilagođenih šablona sastanaka, koji automatski primenjuju prava podešavanja za vaše potrebe.

Da vi stvati bile još lakše, evo tri gotova šablona za sastanke za početak:

  1. Veliki sastanci – Savršeno za sastanke u celom timu ili gradske kuće gde su automatizovani titlovi omogućeni za sve učesnike, a sadržaj se automatski snima za buduću upotrebu.
  2. Seminari – Idealno za korporativne obuke ili učionice visokog obrazovanja, gde je potrebna stroža kontrola publike, tako da su podešavanja kao što je deljenje ekrana učesnika onemogućena.
  3. K-12 – Pogodno za K-12 učionice u kojima su napredne ankete i kvizovi omogućeni da podstaknu veće angažovanje učenika i produktivnost uz ograničavanje funkcija koje bi mogle da odvlače pažnju.

Korišćenje šablona za sastanke će vam pomoći da se osećate prijatno znajući da imate zakazanu pravu vrstu sastanka, da se fokusirate na svoj sadržaj, a ne da trošite podešavanja vremenskog podešavanja.

Poruke i reakcije u ćaskanju tokom sastanka

Ćaskanje na sastanku je ključni resurs za deljenje informacija, resursa i komentara tokom vaših Zoom sastanaka. Kako bi se poboljšalo iskustvo ćaskanja na sastanku, poruke i reakcije u nizu omogućavaju učesnicima sastanaka da kreiraju poruke i konsoliduju reakcije emodžija u ćaskanju na sastanku. Ovo pomaže u organizovanju poruka ćaskanja i pojašnjavanju na koje poruke učesnici odgovaraju.

Pitanja i odgovori na sastancima

Funkcija pitanja i odgovora u Zoom vebinarima je odlična jer vam pomaže da se povežete sa učesnicima vebinara. Sada možete uživati u istoj funkciji i na svojim sastancima. Funkcija pitanja i odgovora omogućava domaćinima sastanka da ostanu organizovaniji tako što imaju jedno mesto za pregled i odgovaranje na pitanja.

Sada nećete morati da pregledavate razgovore za sastanke da biste bili sigurni da ste odgovorili na sva pitanja. U iskačućem prozoru za pitanja i odgovore, domaćini i ko-domaćini mogu da vide, odgovore ili odbace pitanja. Domaćini će imati mogućnost da odrede da li žele da učesnici sastanka mogu da vide sva pitanja ili samo ona na koja je odgovoreno.

Pitanja i odgovori na sastancima su dostupni u nalozima Zoom One Business, Zoom One Business Plus, Zoom One Enterprise i Zoom One Enterprise Plus. Pogledajte ovaj članak da biste saznali kako da omogućite pitanja i odgovore za sastanke.

Leave a reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Call Now Button