Upravljanje online reputacijom brenda

Prepustite brigu o onlajn reputaciji vašeg brenda agenciji Neparno 10. Usluga koju nudimo je praćenje vašeg prisustva na internetu, i preduzimanje svih neophodnih aktivnosti da na ovom, stalno promenljivom terenu, budete zaštićeni od rizika i gubitaka.

Značenje pojmova Brend i Reputacija

Da bismo vam približili potrebu za kontinuiranom kontrolom pozicije, imidža, reputacije…vašeg brenda na internetu, podsetimo šta, zapravo, pojam brend označava.

Brend nije samo ime, znak, robna marka, logo, proizvod, usluga, mada sadrži od svega toga po malo. Njega čine osećanja i vrednovanja javnosti, bez čega brend ne bi postojao. 

Možete li da napravite nešto i kažete – ovo je moj brend? Ne. Vaš proizvod će postati brend tek kad ga na tržištu kupci budu prepoznavali, razlikovali od drugih sličnih, vezivali se za njega, tražili ga na policama, imali naviku da ga kupuju… Iako je objašnjenje za ovu priliku uprošćeno, nadamo se da je jasno – status brenda se stiče, manje ili više brzo, ali uvek postepeno.  

upravljanje reputacijom brenda

Reputacija brenda je sledeći pojam koji je veoma važan. Neophodno je da reputacija vašeg brenda bude pozitivna, otporna na napade, izazove, krize. U savremenom poslovanju, na tržištu sa svim prednostima i zamkama internet komunikacije, vaš brend je izložen dejstvu ogromnog broja faktora. Na ugled brenda mogu, veoma brzo i, čini se bez kontrole, uticati pozitivne ocene kupaca, zlonamerne objave konkurencije, žalbe nezadovoljnih korisnika, mišljenja „neutralnih“ stručnjaka, neodmereni komentari za onlajn marketing nespremnih vlasnika brenda… 

Greške i propusti imaju potencijal da na duži rok naruše godinama sticanu pozitivnu reputaciju brenda, donoseći, u krajnjem ishodu, pad prodaje, profita, gubitke sa neizvesnim ishodom. 

Onlajn reputacija brenda je, dakle, lako ranjiva, a njen uticaj na odluke kupaca je ogroman, i u stalnom je porastu.    

Paket usluga agencije Neparno 10

Zbog svega napred navedenog, predlažemo da poslove internet brend menadžmenta prepustite stručnjacima sa iskustvom. Prednost agencije Neparno 10 je kompleksan pristup SEO pozicioniranju, marketingu društvenih mreža i copywriting-u, oblastima koje, isključivo u međusobnoj povezanosti, otvaraju prostor za uspešno upravljanje onlajn reputacijom brenda. 

Mi vam nudimo sveobuhvatan paket usluga, koji podrazumeva: 

Povećanje vidljivosti

vašeg brenda na internetu, brzine i lakoće dostupnosti

Korišćenje svih kanala

uvećava prodaju za 23%

Praćenje pominjanja

prisustva i ocena vašeg brenda na internetu 24 sata, svakog dana u godini

4 od 5 kupaca

odustane od kupovine ako pročita negativne ocene o brendu

Kreiranje pozitivnog imidža

i uticaj na percepciju brenda ciljanim aktivnostima i onlajn kampanjama

46% imidža brenda

dolazi od ponašanja samog brenda online

Krizne komunikacije

u situaciji kad je reputacija brenda ugrožena

85% ljudi ostaje

uz brend u kriznoj situaciji ako firma prizna grešku i rešava problem

Popravljanje onlajn reputacije

za brendove koji već neko vreme imaju probleme

77% kupaca

ne veruje ocenama starijim od 3 meseca

Redovni izveštaji

o postignutim rezultatima, vidljivosti, popularnosti, ocenama brenda i drugim pokazazateljima o kojima se sa vama dogovorimo

86% kupaca

je spremno da plati više brendu kojem veruje, za isti proizvod ili uslugu

Ukoliko već imate marketing tim, ili osobu zaduženu za marketing aktivnosti „na terenu“, odnosno „offline“, predložićemo modele saradnje, kako bi aktivnosti bile usklađene.

Ako vam nije jasno šta tačno onlajn brend menadžment podrazumeva, pozovite nas. Na raspolaganju smo vam za sve vrste dodatnih objašnjenja, kao i za organizovanje predavanja za vaše zaposlene.   

Pored onlajn upravljanja reputacijom proizvoda i usluga, u prilici smo da ponudimo brend menadžment i savete za kompanije, udruženja i pojedince, kojima je internet prisustvo važno za delatnost, ili  karijeru.       

Naš profesionalni zadatak je internet stabilnost i dobra reputacija brendova čiji su nam vlasnici ukazali poverenje. 

Pozivamo vas da i vi budete jedan od njih.  

Call Now Button