svg
Close

Konsalting za korisničko iskustvo

Konsalting za korisničko iskustvo

Korisničko iskustvo (UX ili User Experience) na sajtu je sve što utiče na posetioca vašeg sajta i na to kako će biti zadovoljan svojim iskustvom na sajtu. Što je posetilac zadovoljniji, duže će se zadržati na sajtu, i više je verovatno da će kupiti proizvod ili uslugu koju nudite.

korisnicko iskustvo konsalting

Kada se kaže “iskustvo” u ovom smislu, misli se recimo na to kako se učitava sajt, brzo, sporo, da li može lako da se dođe do informacije koja se traži, … Mnogo elemenata igra ulogu, i evo šta mi analiziramo i uočavamo, te dajemo predloge šta eventualno treba izmeniti kako bi sajt imao više efekata i donosio veću korist vama kao vlasniku:

kakav je meni (izbornik, menu), da li je uočljiv, da li su odgovarajuće stranice u njemu, da li je pozicija, boja, font, dovoljno dobra, ukoliko imate više menija – kako su raspoređeni elementi u njima, …
Da li je sam sajt dovoljno dobro vidljiv u različitim brauzerima – Firefox Mozilla, Chrome, Internet Explorer, Safari, …
Kakva je vidljivost sajta na različitim uređajima i ekranima (desktop, tablet, mobilni, različiti monitori).
Eventualni problem sa popup prozorima.
Eventualni problemi sa javascript, flash ili sličnim elementima.
kako posetioci vide sajt kada se pojavi u Google rezultatu, i predlog ako tu treba nešto menjati (naslov i opis).
Eventualno preklapanje elemenata, nečitljivost, …
Ukoliko je stranica obimna, da li se posetioci snalaze lako na njoj ili ima predloga kako da se važne stavke rasporede bolje.

Ukoliko želite, postoji i mogućnost da uradimo “heat map”, slikovit prikaz najvažnije stranice na vašem sajtu (najčešće je to naslovna ali ne mora da bude), gde je bojama označeno na kojim delovima stranice se posetiocii najviše zadržavaju mišem, koji deo strane je najduže u ekranu, gde ima najviše klikova.

Naš tim ima 15 godina iskustva na internetu, radili smo na oko 200 web sajtova do sada, i možemo slobodno reći da smo eksperti u ovoj oblasti. Odradićemo kompletnu analizi i proslediti vam PDF fajl sa konkretnim mišljenjima o svim navedenim elementima i šire što nije pomenuto a što se može uočiti. Svaki sajt je priča za sebe, web dizajneri i koderi su različiti, pa se nailazi na potpuno različita iskustva koja delimo sa klijentima.

Call Now Button