svg
Close

Klijent je Agencija za zapošljavanje. Potrebno je bilo uraditi im web sajt koji bi bio prezentacija firme ali glavno mesto sa kog će se ljudi prijavljivati na oglase za posao koje agencija raspiše. Imaju stalno otvorene konkurse, uglavnom za posao u inostranstvu, i bilo je potrebno da sajt bude veoma lak za korišćenje potencijalnim radnicima, da osnovna SEO optimizacija bude odrađena kako bi se nakon puštanja sajta u rad krenulo sa daljim radom na optimizaciji, i da kandidati za posao ne lutaju mnogo po sajtu da bi došli do formulara za prijavu. Takođe, formular za prijavu za posao je trebalo da bude intuitivan i da kategorizuje zanimanja za koja se kandidati uglavnom javljaju.

Ovaj deo zadatka smo odradili prilično brzo. Poziv na prijavu za posao smo postavili udarno u vrh naslovne strane, kao i u gornji meni.

izrada sajta za agenciju za zaposljavanje

Admin panel (CMS) za pregled kandidata

Ovaj deo je zahtevao ozbiljniji rad jer je reč o custom-made rešenju. Cilj je bio sledeći: kada kandidat popuni formular na sajtu, prijava se upisuje u bazu kandidata. Bilo je potrebno izraditi originalni admin panel za pregled i upravljanje svim prijavama koje su stigle. Dakle, nije klasičan CMS jer se podaci dobijaju preko kontakt formulara, ali u neku ruku i jeste jer je omogućava pregled unosa, sortiranje, i slično.

custom made admin panel

Naš tim je uradio intuitivno rešenje sa čuvanjem svih unetih podataka i pretragu kandidata u bazi po svim elementima koje je klijent tražio. U levoj strani panela izlistane su kategorije zanimanja. Klikom na bilo koju od kategorija, prikazuju se pojedinačna zanimanja. Klikom na bilo koje od njih, desno se listaju svi kandidati koji su se prijavili za njega. 

U desnoj tabeli, klikom na bilo koju kolonu, kandidati se sortiraju po redu te kolone.

pretraga kandidata web design

Na desnoj strani panela nalazi se i polje za pretragu. Tu je moguća pretraga po bilo čemu iz svih kolona koje su izlistane – po državi u kojoj radnik ima iskustvo, po mestu stanovanja, imenu, prezimenu, datumu prijave, zanimanuu, jeziku koji govori. 

admin panel cms za zaposljavanje

Klikom na pojedinačnog kandidata iz liste, dobija se pun prikaz svih podataka koje je uneo u formular prilikom prijavljivanja. Prokaz je vrlo lako snimiti na računar kao PDF dokumenat. 

CMS sistem za unos aktuelnih oglasa

Ovo je još jedna funkcija koja je bila potrebna klijentu. Plan je da agencija redovno unosi aktuelne oglase za otvorene pozicije za zapošljavanje. Na tim pojedinačnim oglasima je button “Prijavi se za posao”. Međutim, kada potencijalni radnik klikne na button, on ne treba da vidi onaj formular za svim zanimanjima, već samo zanimanje za koje se prijavio. Takođe, on treba da bude upisan u istu bazu (admin panel) kao i ostali, kao da je sam čekirao zanimanje iz aktuelnog oglasa. 

CMS za oglase za zaposljavanje

I za ovu funkciju u CMS-u (korišćen je WordPress kao osnova) smo našli elegantno rešenje. Osoba koja unosi oglase samo treba da izabere u padajućem meniju  zanimanje za koje pravi oglas, i prilokom objavljivanja ispod oglasa će se automatski pojaviti button koji vodi na formular sa već čekiranim zanimanjem. 

CMS sistem za agenciju za zaposljavanje

Ukoliko vam je potrebno slično rešenje, CMS sistem, admin panel ili neko drugo rešenje za ono što vam treba, javite se.

Call Now Button